My system is complete! Pics and results here!!!

Need some advice on what video card to buy? Wanna buy/sell/trade some equipment? This is the place to ask.

Moderators: EatMoreLead, Suck., DocNsane

User avatar
Oreo
l33t scr1pt0r
Posts: 1191
Joined: Jan 1st, 2005 at 3:49 pm

My system is complete! Pics and results here!!!

Postby Oreo » Jan 11th, 2006 at 8:52 pm

Finally! It's done! Full formatted, cleaned and everything reinstalled. Here it is. Pics of the beast with specs, overclocks, and benchmarks!

Specs:

-Thermaltake XASER, Armor Series VA8000BWS
-ASUS A8N-SLI Deluxe Socket 939 NVIDIA nForce4 SLI
-AMD Dual Core Opteron 170 939 Socket
-Thermaltake 120mm SmartFan on top of an XP-120 Heatsink
-eVGA GeForce 7800GT PCI-e 256mb Co (Copper heatsink / 517 model)
-Corsair 2GB Kit DDR500 XMS4000 Memory w/Platinum Heat Spreader (2x1GB)
-Western Digital Raptor WD740GD 74GB 10,000 RPM 8MB Cache Serial ATA150
-Antec TRUEPOWERII TPII-550 ATX12V 550W Power Supply
-Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic 8 (7.1) Channels 24-bit 96KHz
-ASUS Black E-IDE/ATAPI DVD Burner 5X DVD-RAM Write
-Logitech 961265-0403 QuickCam Pro 4000 1.3MP Effective Pixels
-Rounded UV Reactive Cables
-2x UV Cathode Lights
-2x 120mm case fans (intake and exhaust)

Total Cost - $1800 to me ($2000 with case and burner, were free for Christmas)

Image

Image

Image

Image

Image


--- Overclock ---

CPU:

Opteron 170 Dual Core
Default Clock: 2.0ghz
Default Multiplier: 10x
Default FSB: 200mhz
Default Idle Temp: 29c
Default Load Temp: 42c

Overclocked:
Clock: 2.75ghz
Multiplier: 10x
FSB: 275fsb (4x HTT effective running speed 2200mhz HTT)
Voltage: 1.5v
Idle Temp: 34c
Load Temp: 45c

Overclocked benchmarks in Sandra 2003 R3:

Arithmetic:
Dhrystone ALU : 24778 MIPS
Whetstone iSSE3 : 11435 MFLOPS

Multimedia:
Integer x4 aEMMX/aSSE : 51626 it/s
Float x4 iSSE2 : 56775 it/s


RAM:

Corsair 2x1GB ddr500
Default FSB: 250mhz
Default timings @ 250mhz: 3-4-4-8-2T
Voltage: 2.6v

Overclocked (still tweaking atm):
FSB: 230mhz
Timings: 3-3-3-6-1T
Voltage: 2.8v

Overclocked benchmarks in Sandra 2003 R3:

RAM Bandwidth Int Buff'd iSSE2 : 6512 MB/s
RAM Bandwidth Float Buff'd iSSE2 : 6449 MB/s


Video:

eVGA GeForce 7800GT Co
Default Core: 470mhz
Default Mem: 1.1ghz

Overclock:
Core: 490mhz
Mem: 1.22ghz

Benchmark Results:

3dmark05: 8195
3dmark03: 17600
Aquamark 3: 98595

CS:S Stress @ 1024x768 - High everything 4xAA 8xAF dxlevel 9.0+ Full HDR:
234.75fps



----

There's my system! Thought I'd share my upgrade with you. :)


edit: messing with overclocks still. video is now up to 490/1200. updated video benches.

edit: fsb is now 275 for 2.75ghz - memory speeds increased to 230 (benchmarks from 6.2 to 6.5GB/s yay!) Video tests also increased a bit. (almost 100 more 3dmark05 marks and more than 2500 more AQ3 marks with this small 5mhz fsb increase!)

User avatar
K2
Administrator
Posts: 7116
Joined: Sep 14th, 2002 at 6:33 am

Postby K2 » Jan 11th, 2006 at 8:58 pm

Nice Oreo ;)

Question about that dual-core opteron - when you say 4x HT (hypertransport), that's really saying 2x HT per core correct?

User avatar
Jeng
Elite Member
Posts: 1360
Joined: Nov 16th, 2005 at 6:16 pm

Postby Jeng » Jan 11th, 2006 at 9:18 pm

Damn, its starting to annoy me that my fan controller and the fan on my heatsink thats inside my computer without a window glows and keeps my room not pitch black. Your computer is a damn lamp.
I really need to change this sig

User avatar
Oreo
l33t scr1pt0r
Posts: 1191
Joined: Jan 1st, 2005 at 3:49 pm

Postby Oreo » Jan 11th, 2006 at 9:47 pm

K2 wrote:Nice Oreo ;)

Question about that dual-core opteron - when you say 4x HT (hypertransport), that's really saying 2x HT per core correct?


4xHT * 270mhz = 1080 * 2 = 2160mhz

Chipset 1
Model : Advanced Micro Devices (AMD) Athlon 64 / Opteron HyperTransport Technology Configuration
Front Side Bus Speed : 2x 1080MHz (2160MHz data rate)

Opteron transport data rate. Not a dual core thing, or X2, it's Opteron.



edit: jeng haha, those are closeup pics for effect. from far away it looks like a dark blue light that only goes a couple feet towards the wall. The extra light in the first pic on the wall is from my desk lamp.

User avatar
Nad
Moderator
Posts: 2481
Joined: Sep 15th, 2002 at 8:15 am

Postby Nad » Jan 11th, 2006 at 10:21 pm

Nice Oreo. If you get some time post some high quality images. I get the picture, but i know it looks sweeter than those pics let on.

K2, any chance we can get a brag board? Maybe a seperate section in the Pictures area for pics of our rigs and shit?
Hardfought Forum/Game Server Admin and all around board troll
Image

User avatar
Oreo
l33t scr1pt0r
Posts: 1191
Joined: Jan 1st, 2005 at 3:49 pm

Postby Oreo » Jan 11th, 2006 at 10:56 pm

Sure, my brother has a VERY nice digital camera I can use when he gets home from work.

User avatar
Nad
Moderator
Posts: 2481
Joined: Sep 15th, 2002 at 8:15 am

Postby Nad » Jan 12th, 2006 at 12:47 am

Also, where did you get the light tubes and hows the heat output on them? I'm intirested in getting some, but not if they heat the case.
Hardfought Forum/Game Server Admin and all around board troll
Image

User avatar
Catalyst22
Elite Member
Posts: 3606
Joined: Sep 30th, 2004 at 8:21 pm

Postby Catalyst22 » Jan 12th, 2006 at 1:37 am

those lights put out almost 0 heat. and you can get them anywhere including newegg.com
“When you have the facts on your side, argue the facts. When you have the law on your side, argue the law. When neither is on your side, change the subject and question the motives of the opposition.â€

User avatar
Oreo
l33t scr1pt0r
Posts: 1191
Joined: Jan 1st, 2005 at 3:49 pm

Postby Oreo » Jan 12th, 2006 at 2:53 am

The cables are UV reactive round cables, the lights are UV cathode lights with temperatures so cold you can hold them after hours of use and it feels like.. touching something slightly warmer than room temperature. (most likely my case heating them up other than my lights heating up the case).

They're pretty cheap, I got 2 UV colored ones for $5 from http://www.coolerguys.com/caselighting.html

you can also buy cable sleeving kits (which I would have done if I hadn't already put everything together and don't want to open it back up). They wrap any cable you feel like wrapping in your case so it's rounded instead of braided, plus they can be UV reactive just like my IDE cables and light up in your case with UV lights. :)

User avatar
CyberPitz
Elite Member
Posts: 1538
Joined: Oct 11th, 2004 at 2:53 pm

Postby CyberPitz » Jan 12th, 2006 at 4:11 am

Wish I was rich.

:P

User avatar
Oreo
l33t scr1pt0r
Posts: 1191
Joined: Jan 1st, 2005 at 3:49 pm

Postby Oreo » Jan 12th, 2006 at 5:02 am

1 major upgrade every 3 years isn't being rich, it's planning... better than buying shit every year :P and paying $3000 for 3 years.



New benchmarks with 275fsb OC, 230mem and 490/1200 video OC

User avatar
Oreo
l33t scr1pt0r
Posts: 1191
Joined: Jan 1st, 2005 at 3:49 pm

Postby Oreo » Jan 13th, 2006 at 3:06 am

Now at 280fsb. 234 memory. 2.81ghz

Memory Speeds:
6640 MB/s Int
6574 MB/s Float

CPU Arithmetic:
25288 Dhrystone
11696 Whetstone

CPU Multimedia:
52653 Integer x4
57935 Float x4


edit: sweet but I couldn't run any benchmarks without rebooting. most likely not enough voltage, but I don't feel like going higher right now. i will probably try it later after I've "burned in" at this voltage and speed. I increase the voltage slightly at the same speed and it should allow me to hit a more stable OC at 2.75ghz.

In other news, I tried out the NGO 82.12 nvidia drivers and so far I have to say they're stable. Not a huge increase in benchmarks, but games noticed a big difference. I went from 212.50 to 234.75 in the CS:S video stress test.

User avatar
Campsalot
Senior Member
Posts: 911
Joined: Jul 20th, 2003 at 7:17 pm

Postby Campsalot » Jan 13th, 2006 at 10:51 am

Why 2GB of memory and why dual core?

User avatar
Oreo
l33t scr1pt0r
Posts: 1191
Joined: Jan 1st, 2005 at 3:49 pm

Postby Oreo » Jan 13th, 2006 at 3:23 pm

faster load time in games, battlefield 2, multitasking, games will be supporting dual core now and in the future. (quake 4 already does, other games are following now with patches, so in effect I will have 5.5ghz running speed in games with dual core mode enabled) overall faster computer speeds. I run mirc on one core and CS:S on the other so I don't notice lag when my scripts are running in the background in mirc.

User avatar
JayPhat
Elite Member
Posts: 2701
Joined: Feb 24th, 2005 at 7:35 pm

Postby JayPhat » Jan 13th, 2006 at 6:59 pm

I would say great jobs if the pictures weren't so fucking shitty. Eh, what the hell, good job man.
Image

User avatar
Catalyst22
Elite Member
Posts: 3606
Joined: Sep 30th, 2004 at 8:21 pm

Postby Catalyst22 » Jan 13th, 2006 at 8:38 pm

its too bad Oreo refuses to play on HF :( I miss the skill he brought to CS and I figure its bound to follow him to BF2...if not now, then eventually :)
“When you have the facts on your side, argue the facts. When you have the law on your side, argue the law. When neither is on your side, change the subject and question the motives of the opposition.â€

User avatar
Oreo
l33t scr1pt0r
Posts: 1191
Joined: Jan 1st, 2005 at 3:49 pm

Postby Oreo » Jan 13th, 2006 at 8:55 pm

In fact cat, i did play in the HF bf2 server today. I helped get it started from 0 players up to 12 players but I couldn't stay. The server wasn't keeping track of my stats correctly for some reason. At first I had 0 unlocks and it said I was a private, so I disconnected and reconnected then I had all of my unlocks... and I was still a private. I even got a basic special ops award (when I already have both in basic SF and in reg BF2).

I figured it wasn't keeping track of my stats correctly so I left because I didn't want to play for a few hours and then have nothing to show for it when I'm trying to unlock things. I might try it again in a day or a little later but it wasn't cool. People were more friendly this time though...

User avatar
|PoRn| Profess0r
Junior Member
Posts: 26
Joined: Dec 30th, 2005 at 1:26 am

Postby |PoRn| Profess0r » Jan 14th, 2006 at 2:57 am

sometimes it happens to me regarding the unlocks. You just have to log out of your account and then rejoin a server. EA's lovely code they aren't fixing for us...

User avatar
Catharsys
Senior Member
Posts: 566
Joined: Mar 2nd, 2005 at 12:57 am

Postby Catharsys » Jan 14th, 2006 at 4:47 am

exposed sides and uv lights = nerd so unattractive. I jus want a simple box. aluminum box. nothing more or less. can't even get a external hard drive enclosure without stupid lights.

User avatar
Oreo
l33t scr1pt0r
Posts: 1191
Joined: Jan 1st, 2005 at 3:49 pm

Postby Oreo » Jan 14th, 2006 at 5:25 am

:p I did it for my own enjoyment. It even faces the wall and if you want to see it you have to get on the floor on your side and look in haha. I just like the idea. I built my dad's box to be fast and quick, (a64 3000+ single core, x800pro @ 2.5ghz) and his is how you like it. Quiet, black and sleek aluminum case with nothing special.

User avatar
Catharsys
Senior Member
Posts: 566
Joined: Mar 2nd, 2005 at 12:57 am

Postby Catharsys » Jan 14th, 2006 at 6:21 pm

yeh, that turns me on.


Return to “All Things Hardware”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests